Apteekkarien vanha kivennäis­vesitehdas, Speranskintie 3

Eirassa Speranskintie 3:n sisäpihalla sijaitseva vuonna 1905 valmistunut tehdasrakennus muuttui viideksi korkealuokkaiseksi asunnoksi.

Poseidon Helsinki osti kolmikerroksisen piharakennuksen taloyhtiöltä kesällä 2012 ja suunnitteli ja rakennutti sinne viisi huoneistoa (46 m² –128 m²). Kohde valmistui keväällä 2014 täydellisen saneerauksen jälkeen. Kokonaispinta-alaltaan rakennus on 436,5 m².

Huoneistot tarjoavat autenttista loft-tilaa: korkeat, mahdollisimman avoimeksi jätetyt huoneet, isot ikkunat ja vanhat teräksiset kattopalkit luovat etelähelsinkiläisittäin ainutlaatuiset puitteet tasokkaaseen asumiseen.

Georg Wasastjernan ja K. V. Polónin suunnittelemassa rakennuksessa toimi aluksi Apteekkarien kivennäisvesitehdas ja sen jälkeen mm. elokuvastudio ja taiteilija-ateljee. Kiinteistö kunnostettiin täysin sekä sisältä että ulkoa, julkisivua ja kattoa myöten. Kolmannen kerroksen ikkunapinta-alaa laajennettiin sekä julkisivussa olleet vanhat lastausluukut avattiin uudelleen, jolloin huoneistoihin tulee lisää luonnonvaloa. Jokaiseen huoneistoon kuuluu puusepän mittatilaustyönä valmistama keittiö, laadukkaat lattiamateriaalit ja tasokkaat kylpyhuoneet.